Lappeenrannan uusin, Bottega Italiana

Antipasti Bottega Italiana
Tutustuimme Lappeenrannan uusimpaan ravintolaan, italialaiseen ravintola Bottega Italianaan jo avajaisviikon sunnuntaina, joka oli vasta toinen päivä, kun koko paikka oli toiminnassa. Ja hommahan ei tietenkään vielä mennyt ihan niin kuin Strömsössä.

Ravintola oli melko tyhjä, kun tulimme, mutta meidän odottaessamme alkupalojamme ja viiniämme pöydät hiljalleen täyttyivät.

Odotusta ei kuitenkaan palkittu ihan toivotulla tavalla. Vain Mikko sai alkuruuan ja viini puuttui yhäkin. Minun tilaamaani alkuruokaa, äyriäisiä, ei ollut tarjolla, ja tämä ilmoitettiin vasta siinä vaiheessa, kun Mikon alkupala oli jo pöydässä. Tarjoilijamme oli kylläkin harjoittelija, ja tämä selittänee asiaa.

Valitsin sitten nopeasti kunhan vain jotakin (suolalihalautasen), ja en lopulta ollut valintaani ihan tyytyväinen, mutta nälkä oli kova ja Mikon edessä toljottava annos, talon antipastilautanen, tuoksullaan vain pahensi mahani tuskaa ja johti hätiköityyn päätökseen. Antipastit maistuivat, Mikon annoksessa oli mukava sikermä erilaisia italialaisia suupaloja. Sitten kahden kysymisen jälkeen saimme myös viinimme pöytään. Erittäin positiivinen seikka oli viinien kohtuuhintaisuus, siinä mennään jo ihan oikean Italian suuntaan mukavasti, vaikka kyllähän viini ravintolassa Suomessa siltikin maksaa ihan muuta kuin ravintolassa Italiassa.

Suolalihalautanen
Pääruokamme, pasta bolognese ja tonnikalapasta, tulivat selvästi alkupalojamme nopeammin. Ruoka oli ihan ok, mutta ei erityisen maukasta, vaan vähän turhan latteaa ja yllätyksetöntä. Mausteita kaipasivat ainakin. Ravintolassa toivoisin saavani jotain sellaista ruokaa, jota en kotona pystyisi vaivatta valmistamaan, jotain hienoisesti erilaista. Uskallankin kumppanini säestyksellä kehaista, että mielenkiintoisempia ruokavirityksiä meidän keittiössämme parhaimmillaan kokkaillaan kuin nämä ihan hyvät, mutta tavalliset peruspastat. Verrattuna esimerkiksi Joensuun La Passioneen Lappeenrannan Bottega Italiana oli hienoinen pettymys. Täytyy kyllä myöntää, että odotukset olivat korkealla, ehkäpä jopa liian korkealla, italialainen keittiö kun on yksi suosikeistani.

Bolognese
Tonnikalapasta
Jälkiruuaksi tilasimme tiramisun puoliksi. Ystävällisesti se oli puolitettu kahdelle lautaselle jo valmiiksi, vaikka useimmiten ravintoloissa olemme tottuneet yhteisen annoksen jakamiseen samalta lautaselta. Tämä kahdeksi pieneksi annokseksi jakaminen ilahdutti kovasti!

Puolikas tiramisu
Loppukaneettina haluan sanoa, että olen todella iloinen, että Lappeenrannassa toimii nyt italialainen ravintola. Edellä marisemani saattavat olla vain alkukankeutta – näin uskon ja toivon. Bottega Italiana saa uuden mahdollisuuden näyttää meille, että homma toimii ja heidän italialainen keittiönsä loihtii mielenkiintoisia ja herkullisia makuelämyksiä. Lappeenrannan ravintolatarjonnassa Bottega Italiana on ilman muuta vakavasti otettava uutuus ja kurottaa arvoasteikollani tavallisten ketjupaikkojen yli joka tapauksessa.

Bottega Italiana löytyy myös netistä: http://www.bottegaitaliana.fi/

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kävimme syömässä muikut Bottegan tapaan, ja täytyy sanoa, että annos oli suuri pettymys. Kaikki neljä muikkua olivat kalpakoita, sekä perunat ja kasvikset kylmiä. Hintaa annoksella oli 15 euroa, joka oli mielestämme kohtuuton laatuun nähden.
Olisimme halunneet syödä pizzat,mutta pizzauuni oli (sattuipa sopivasti)rikki.
Tanja Karppinen sanoi…
No jopas sattui! Harmillista.

Meillä annosten hinta ei sinänsä ollut kova, mutta mutta...

Toivon tosi kovasti, että skarppaavat ja homma rupeaa toimimaan vielä hienosti!

P.S. Poistin edellisen kommentin kirjoitusvirheen takia. :D
Anonyymi sanoi…
Kävimme neljän hengen seurueessa eräänä lauantai iltana testaamassa odotetun tulokkaan paikalliseen ravintolaelämään. Tarjoilijan ohjattua meidät ennalta varattuun pöytään, meille ojennettiin ruokalistat, jonka jälkeen ei puoleen tuntiin tapahtunut mitään (ei kysytty juomatilauksia, ei kaadettu pöydässä ollutta vettä laseihin). Vihdoin tilaukset tehtyämme ja sinänsä aivan kelvolliset antipastit syötyämme päästiin itse pääruokaan, joka omalla kohdalla oli grillattua lammasta. Lammas oli lähtökohtaisesti suurimmaksi osaksi luuta, hieman sitkeää lihaa ja loput läskiä. Kaiken lisäksi tämä (ilmeisesti jäisenä)oli poltettu pinnasta ollen täysin raaka vaatimattomilta liha-osiltaan. Tätä "lihaa" ei myöskään oltu marinoitu saatika maustettu millään tavalla. Lisäkkeenä oli munakoisomuhennos + keitetyt perunat. Muhennos oli myös aivan luokattoman makuista, väkevää, ehkä poltettua sekin. Naisseuralaisten vasikanleikkeet luineen tulivat medium ja kypsä väärinpäin, ja olivat maultaan todella vaatimattomia, maustamattomia ja likaisella pannulla paistettuja. Kaiken tämän lisäksi punaviini (pullossa) oli aivan liian kylmää. Asiasta mainittuani sain tarjoilijalta nokkavan vastauksen, että heillä käy paikallinen viinikerho istunnoilla ja että viini on oikean lämpöistä,hah, hah! Sain valitettuani omasta annoksestani 30% alennusta. Tyrmääntyneeseen mieleeni tuli ajatus: olenko koskaan eläissäni, missään tilanteessa saanut eteeni näin syömäkelvotonta ruokaa? Tai: olinko piilokamerassa, kun kaikki tuntui menevän näin pieleen?

Terveisin Totaalisen pettynyt
Tanja Karppinen sanoi…
No jopa on taas ollut kommelluksia! Alku aina hankalaa, täytyy toivoa parempaa jatkoa.

Pitänee mennä lähiaikoina uudelleen syömään Bottegaan, että saan vähän lisää perspekstiiviä asiaan.
Anonyymi sanoi…
Onpa erilaisia kokemuksia kuin ómani. Kolmen hengen seurueemme nautti kovasti ruoasta. Mielestäni ehdottomasti parasta Lappeenrannassa. Sen allekirjoitan, että palvelu oli hiukan hidasta - tosin ruuhkaakin oli melkoisesti. Omasta mielestäni sellainen hitaan leppoinen meno vähän kuuluukin asiaan. Se ei ole mikään pikaruokala.
Anonyymi sanoi…
Jaa, niin, unohdin kommentoida vielä muikkuja. Minä söin siellä elämäni parhaat muikut ja niitä oli riittävästi. :)
Terv. Edellinen
Tanja Karppinen sanoi…
Olen todella iloinen kuullessani positiivisia komentteja! Ihan näinä päivinä myös muutamat tuttavani ovat maininneet pitäneensä paikan ruuasta.

Eli todellakin, on aika antaa Bottega Italianalle uusi mahdollisuus näyttää taitonsa! :)

P.S. Söin toissapäivänä todella herkullista italialaista ruokaa Tallinnassa Limoncello-ravintolassa. Kirjoitan blogiini aiheesta piakkoin.
Pauli sanoi…
Myö käytiin viime sunnuntaina syömässä, pizzauuni ei ollut toiminnassa vieläkään, joten söimme pastaa ja risottoa. Samat fiilikset jäi kuin siullakin, eli ei erityisen päräyttävää, vähän latteaa sekä yllätyksetöntä. Hinta oli tosin annoksilla ihan kohtuullinen. Palvelu oli muuten ok, mutta laskua sai odotella turhan kauan, joten loppufiilis jäi vähän nihkeäksi.

Pizzoista olen kuullut kehuja, joten pitänee vielä antaa toinen mahdollisuus.
Tanja Karppinen sanoi…
Mie saatan olla menossa Bottegaan uudelleen jo tänään, jos vaan illallisseuralle se passaa. :)
PJ sanoi…
Käytiin syömässä, ja ruoka oli erittäin hyvää. Palvelu toki todella hidasta (suomalaisella mittapuulla). Miinusta tarjoilijoille, etteivät kerro, miten ruokaa pitäisi tilata. Annokset ovat selvästi suunniteltu italialaiseen tyyliin siten, että pastat ovat alkuruokia, joiden päälle tilataan liharuoka. Arrabata oli ainakin hyvää, ja pasta juuri oikein keitettyä. Lisukkeista kesäkurpitsat joissa oli minttua, olivat loistavia.
Tanja Karppinen sanoi…
Nyt on toinen mahdollisuus annettu Bottega Italianalle ja sen perusteella voin sanoa, että ravintola ansaitsee myös kolmannen vierailun. Oli hyvää pitsaa! Tässä blogiteksti aiheesta: http://tanjan-maistamista.blogspot.com/2011/02/bottega-italiana-italiaa.html
Anonyymi sanoi…
Kävimme kolmen hengen seurueen kanssa tiistai-iltapäivästä kokeilemassa tätä Bottegaa. Odotukset olivat aika korkealla, sillä Lappeenrannassahan ei varsinaiseste Italialaista ravintolaa ole ennestään. Palvelu oli hieman hidasta, ja pöytään tuotiin osalle porukasta väärät annokset. Tarjoilija ei myöskään pyytänyt tätä anteeksi, kommentoi vain "outoa".

No, tämän nyt voi vielä antaa anteeksi, mutta ruoka oli kyllä mielestämme varsin kehnoa. Tattirisotto vielä menetteli, vaikkei ollut mitenkään erityistä, mutta tilaamamme pizzat olivat kerrassaan onnettomia! Pizzoista puuttui kokonaan tomaattikastike, täytteitä oli todella vähän ja ne olivat mauttomia. Muiden täytteiden puutetta yritettiin sen sijaan korvata järkyttävällä, mauttomalla juusto-kerroksella, mikä sai aikaan lähinnä pahoinvointia. Pizzat olivat niin rasvaisia, että rasva jopa tihkui pohjasta läpi!

Osassa pizzoista lukee, etteivät ne sisällä tomaattikastiketta, mutta tarkistimme vielä jälkikäteen ettei tilaamissamme pizzoissa näin lukenut. Jostain syystä se kuitenkin puuttui.

Itse en aio enää koskaan mennä Bottega Italianeen, enkä kyllä tule suosittelemaan muillekaan. Lisäksi mielestäni sisustus oli todella kalsea, enemmänkin lounasravintolaan sopiva.

Jos jotain positiivista on sanottava paikasta, hinnat olivat kohdallaan. Se ei kuitenkaan riitä mikäli ruoka on aivan onnetonta.
Anonyymi sanoi…
Valitettavasti pettymykseksi jäi lauantai-iltavierailu Bottega It. ravintolassa...

Ensinäkin pöydällä puuttuivat pienet lautaset (normaalisti niitä tuodaan viimeistään siinä vaiheessa kun tuodaan leipää), mausteet, hammastikut. Kaikkea näitä piti pyytää erikseen. Servettejä oli laitettu 1 kpl/hlö, eikä pöydällä ollut enempää…(miksiköhän) ???

Alkujuomiksi tilattu kuohuviini oli ilman "kuohua"... tuli sellainen olo, että meille laitettiin kuohuviinin "jämät". Alkupala-annoksessa kuihtunut vihreä salaatti ja pinnalta kuivahko juusto.. Pääruuaksi kylmäksi mennyt pihvi ja tulikuumat kasvikset.. Muutenkin ruoka ei ollut kovin hyvän makuista. Ruokailun jälkeen palanneen oliiviöljyn maku suussa :( Ei hyvä! Harmittaa, kun itse paikka on hyvin sisustettu, kaunis ja viihtyisä! En lähde uudestaan kyseiseen ravintolaan ennen kun parannusta tulee!
Tanja Karppinen sanoi…
Etelä-Saimaassa oli tällä viikolla ilmoitus, että Bottega Italianassa on uusi ruokalista. Pitääpä joku päivä käydä testaamassa.
Anonyymi sanoi…
Käytiinpä juuri tänä iltana tässä uudessa Italialaisessa ravintolassa syömässä miehen kanssa.Päällimmäiseksi jäi hieman pettynyt tunne.Sisään astuessamme ensimmäiseksi tokaistiin suoraan, että onko varaus. Ei siis edes hyvää iltaa tms.Varauksen olin onneksi tehnyt jo alkuviikosta. Saimme jopa valita kahdesta pöydästä mieluisamman. Sisustus on meidän mielestä kolkko ja valaistus aivan liian kirkas. Tarjoilija tuli nopeasti tuomaan ruokalistat. Valittuamme annokset, tilauksen ottaminen tapahtui sujuvasti. Alkupalat, ilmakuivattua kinkkua ja tryffeliä brushetta-leivällä, tulivat kohtuu nopeasti ja olivat ehkä paras osa koko ateriaa. Myös viinilasillinen ja miehen olut tuotiin nopeasti. Tosin kukaan ei koskaan vienyt tyhjää olutpulloa pois eikä kysynyt, että tahtoisiko kenties toisen. Muutoin meitä palvellut tarjoilija oli kyllä asiallinen. Pääruoka, kinkulla ja juustolla täytetyt vasikanliharullat ja öljyssä paistetut perunat, oli mautonta. Tai no, maistui öljylle. Jopa minä kaipasin suolaa,vaikka yleensä aika suolatonta ruokaa suosinkin, miehestä puhumattakaan. Eikä tujaus vaikkapa jotain yrttimaustetta olisi ollut pahitteeksi. Jälkkäriksi otin karamelli pannacottan, joka olikin sitten äkkimakeaa. Ehkä metsämarja versio olisi ollut raikkaampaa. Ruokailun hinta suhteessa ruuan makuun on kyllä korkea. Todennäköisesti emme mene uudestaan ko. paikkaan. Ellemme sitten anna pizzalle mahdollisuutta pelastaa paikan maineen.
Anonyymi sanoi…
Olen käynyt nyt kaksi kertaa ruokailemassa Bottegassa. Molemmilla kerroilla ihana vanha mies on ohjannut pöytiin, jutellut ruoka-annoksista, ollut erittäin kohtelias ja ystävällinen. Palvelu on ollut hyvää ja pitsat TAIVAALLISIA, ei mitään suomalaista perusmättöä vaan raikkaita aitoja italialaisia pitsoja. Muita annoksia en ole kokeillut, joten en osaa sanoa niistä. Mutta pitsaa voin suositella. Erityisesti haluaisin kehua mukavaa palvelua ja ihanaa asennetta. Käyn takuuvarmasti ja paljon mieluummin kuin perusketjujen persoonattomissa pussikastikepihvipaikoissa. Ihana!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Vöner eli vegaaninen döner